FEBRUARI – MARS 2023

SNÖKITE CAMPS NORGE

fr. 8 390 SEK / PERSON

SNÖKITE NORGE –
UPPLEV ETT FANTASTISKT VINTERÄVENTYR!

Drömmer du om att kite över snötäckta slätter och små bergstoppar så har du hittat rätt!
Aldrig kiteat eller är du en erfaren kiteare, kom för att snökite med oss ​​på Halne, ett snökite mecka mitt på Hardangervidda.
Alla våra camps passar både nybörjare och erfarna kiteare.

Vill du lära dig kite eller snökite och vill gå en kitekurs?

Våra camps är inte bara en vanlig kitekurs. Om du bor hos oss får du obegränsade kitekurstimmar, dvs så mycket som vädret tillåter och du klarar av. När kiten är nerpackat och själva kursen färdig förr dagen får du fortfarande input, tips och tricks framför brasan och under middagen av instruktörerna som bor med oss.

Vi bor på Halne Fjellstugu som kanske är Norges bästa ställe att bo på vad gäller kiting på snö. Precis utanför lodgen ligger Halnefjorden med bra vindförhållanden, mycket snö och enorma ytor perfekta för att kitea på snö. För de mer erfarna kitearna finns det flera fina små toppar att kite upp och ner, eller dra på en längre tur utöver plåtan med våra erfarna instruktörer som känner området.

Gillar du att åka skidor eller snowboard är snökite ett perfekt komplement till detta!

Efter våra camps borde du ha kunnat bli en självständig kiter på snö, och om du inte har kitet på vatten utan vill och lära dig, då har du nu goda erfarenheter att ta med dig på vattnet.

Njut av Norges bästa snökite

Halne ligger uppe på Hardangervidda i Norge och erbjuder fantastiskt exotiska snövyer med öppna vita fjäll 360° runt omkring. För många snowkite intresserade är Halne ett självklart snöparadis med både snösäkra och vindsäkra förhållanden hela vintern.

Halne är närmare att ta sig än många tror och man kan både köra bil eller åka tåg. En del väljer också Halne för att det ligger närmare än t.ex. Åre.

Här hittar du Halne på Google Maps

Cirka-avstånd med bil:

Oslo: 4 h 

Göteborg: 7 h

Stockholm: 10 h

lär dig snökite på norges bästa snöparadis

Vår alldeles egna spot ligger rakt utanför huset och sträcker sig så långt ögat når i alla riktningar!

Nybörjare och alla kursdeltagare kan enkelt lära sig snowkite på de platta, öppna och enorma ytorna.

För avancerade kitare finns det bergstoppar att kita upp och ner, oändligt med snö att leka i, helt fritt från träd och bebyggelse.

Uppe på högfjällsplatån håller sig det tjocka lagret snö mjuk och fin, vilket skapar en ultimat miljö att utforska med snowkite!

snökite på fjället

Våra snowkite camps i Halne passar både nybörjare och avancerade snökite åkare. Vi bor på Halne Fjellstugu där vi kajtar rätt utanför dörren.

Om du har snökitat tidigare så kan du hänga med på fantastiska guidade turer ut på fjället. För avancerade åkare finns det fjälltoppar att åka upp och ner för, oändligt med snö att leka i, helt fritt från träd och bebyggelse. För dig som har provat på kite tidigare eller som har utövat sporten ett tag erbjuder vi 3 timmars personlig coaching med en av våra erfarna instruktörer som har mångårig erfarenhet av kite från både snö och vatten. Som deltagare på våra camps får du 10% rabatt på ny kiteutrustning.

Om du är nybörjare och vill testa snowkite i Norge för allra första gången så erbjuder nybörjarkurs.  Nybörjare och kursdeltagare kan enkelt lära sig på de platta öppna ytorna som ger enormt med plats.

I alla våra paket erbjuder vi våra deltagare we watch out for you, så att du alltid kan känna dig trygg ute på fjället.
I våra camps ingår även en lärorik kurs i HLR och fjällsäkerhet.

 • Nybörjare: För dig som vill lära dig att snökite för första gången eller som gått en kurs för länge sedan och behöver fräscha upp dig.
  Detta paket inkluderar:
  all kite utrustning
  erfarna och professionella instruktörer så många timmar som önskas
  drakteori och säkerhet
  kurser i HLR och vad man ska tänka på när man kitar och är ute i fjällen
 • Coaching: För dig som är mer erfaren (kan dra i motvind) eller mycket erfaren och vill bli utmanad eller kite på en längre resa.
  Detta paket inkluderar:
  erfarna och professionella instruktörer xx timmar
  obegränsat med tips och tricks av instruktörersäkerhet – kurser i HLR och vad man ska tänka på när man kitar och är ute i fjällen

Utrustning kan hyras mot en extra kostnad.
I båda paketen kommer det alltid att finnas instruktörer som tar hand om dig och hjälper dig vid behov.

Våra snowkite camps i Halne är all-inclusive med fantastiskt god mat som speglar naturen, lokala traditioner och kockens egen twist. Många av råvarorna är fångande, plockade och rökta i närområdet och vi tar självklart hänsyn till alla allergier och preferenser (uppge gärna vid bokning eller kontakta oss via mail).

Vi bor i dubbelrum med eget badrum i en modern och trevlig fjällstuga som har allt vi behöver för en fantastisk vistelse – fantastisk lounge med öppen spis, varm bastu med panoramautsikt efter en hel dag ute i fjällen, kite-förråd för utrustning, avslappnande massage (bokas och betalas på plats) och fantastisk utsikt över platån.

Våra kommande snökite camps

 • bo precis på kitespotten – kite-in / kite-out
 • 5 nätter i dubbelrum med eget badrum
 • all inclusive: frukost, lunch och 3-rätters middag dagligen
 • tisdag – söndag
 • välj mellan kitekurs eller coaching
 • obegränsade kitekurstimmar
 • tips och erfarenheter från kite instruktörer när önskas
 • erfarna instruktörer alltid tillgängliga för dig
 • längre kitetur ut på platån för dig med tillräckligt bra kitekontroll
 • bastu
 • HLR och säkerhet
 • från 11 750 kr
 • boende mitt på kitespoten – kite in / kite out
 • 4 nätter i dubbelrum med eget badrum
 • all- inclusive: frukost, lunch och trerättersmiddag varje dag
 • onsdag – söndag
 • kombination av snowkite och yoga!
 • välj mellan kitekurs eller coaching
 • obegränsat kitekurs timmar
 • HLR och säkerhet
 • från 8 390 SEK

Välkommen till ett snökite-camp med likasinnade tjejer. Vi mixar kite och yoga på detta camp med dagar fyllda av kitesessions på fjället, härliga yoga-pass, skönt häng i bastun, fantastisk mat och en mysig filmkväll med fokus på fantastiska tjejer inom kitevärlden.

Häng med på en oförglömlig långhelg till underbara Halne, vare sig du har noll, lite eller mycket erfarenhet av kite och yoga så kommer du få chansen att lära dig, utveckla din nivå och inspireras av ett riktigt härligt gäng tjejer.

Halne Hardangervidda Snowkite

 

Mer info

Om du inte har tillgång till egen kiteutrustning så går det hyra från oss, pris 500kr/dag. Vänligen ge oss besked om detta i så god tid som möjligt, helst i samband med att bokningen görs.

OBS, kitekurs-paketet inkluderar all kiteutrustning. Skidor/snowboard och hjälm får man dock ta med själv.

Alla camps betalas i samband med anmälan.