Gå en kitekurs med oss i Ugglarp, Falkenberg och lär dig kitesurfing på nolltid!

Kitekurs på en av Nordens bästa spots och vi brinner för att lära andra denna underbara sport!

Vi kör kitekurser varje dag det är vind!

En kitekurs hos oss i Falkenberg är inte bara en kitekurs! Våra erfarna instruktörer lär dig kitesurfa på en av Nordens bästa kitespots och du kan avsluta sedan dagen i vår fantastiska jacuzzi och bastu efteråt – lär dig kitesurfa som en kung (eller drottning)!

Vi erbjuder kitekurser för olika nivåer och discipliner, så oavsett vilken nivå du är på i din kite-karriär så finns det något som passar just dig. För att ge dig en så bra inlärningskurva som möjligt så är vi max 2 elever per instruktör! Du maximerar tiden med kiten men får samtidigt möjlighet till små korta pauser för återhämtning, allt för att ge dig dom bästa möjligheterna till snabb utveckling.

Våra erfarna instruktörer med IKO-certifiering har massor med erfarenhet av kiting, både på vatten och snökite, från Nordens alla hörn. De är även utbildade i första hjälpen av Säkerhetsutbildningar.se, vilket gör att du kan försäkra dig om att du lär dig på ett säkert, korrekt och roligt sätt.

Vi stöttar dig från den dag vi träffas tills du blir en självsäker och självständig kitesurfare. Efter att du avslutat din kitekurs hos oss kommer du att planera ditt nästa steg med instruktören. Eller ännu bättre, hoppa i jacuzzin eller bastun för after-kite-häng och få ännu mer feedback, tips och tricks från våra instruktörer samtidigt som du njuter av vår fantastiska gemenskap och Villa Surf Garden-familj.

Alla som tar kitekurs hos oss får 10% rabatt på utrustning efter avslutad kurs.
Du får också 3 timmar med ”we watch out for you” gratis när du köper utrustning av oss.

Alla våra kitekurser utgår ifrån Ugglarp i Falkenberg – en av Sveriges bästa kite-spots!

1790 SEK
Feel the magic!
 • Säkerhet
  Både på vattnet och på stranden. Detta kommer vara av högsta vikt under hela kursen.
  SEA (Spot, Environment, Activity) bedömning av risker.
  Säkra kiten på land

 • Teori
  Vindfönster, utrustning och regler.

 • Utrustning
  Grundlig genomgång av hur allt fungerar och utrustningens olika delar (kite, bräda, sele, våtdräkt mm)

 • Kite-kontroll
  Lär dig styra och manövrera kiten samt kontrollera kitens kraft.
  Assistera vid launch och landning av kiten.

 • Bodydrag
  I vattnet övar vi på bodydrag och använder då kiten för att hålla oss flytande samtidigt som vi kryssar mot vinden (upp i vind).

 • All utrustning ingår

1190 SEK
Get up and get moving!
 • Förbättra din kitekontroll
  Gå in och ut ur vattnet med kiten i luften.
  Launcha och landa kiten.

 • Bodydrag
  Bodydrag upp i vind.
  Bodydrag med brädan.

 • Kom upp på brädan
  Ta dina första steg mot att åka självständigt genom att göra vattenstarter med brädan
  Åk och gör kontrollerade stopp.

 • Safety
  ROW (Right of way), regler för vem som har företräde på vattnet när man kitar.

 • All utrustning ingår.

1190 SEK
Ride to new horizons!
 • Förbättra din brädkontroll
  Fortsätta träna på att komma upp på brädan och att kontrollera både brädan och kiten samtidigt.

 • Förbättra din åkteknik på brädan
  Åk åt båda håll.
  Träna på att köra mot och med vinden och lär dig att ta höjd.
  Förbättra din kontroll av hastigheten genom att kanta brädan.

 • Nästa steg…
  Beroende på hur bra du kan hantera brädan och kiten så övar vi på hur man vänder enkelt och bra.
  Ta dina första steg till att börja hoppa!

 • All utrustning ingår

990 SEK/H
Vill du gå en helt privat kitekurs så går det alldeles utmärkt, eller så tar vi upp där du slutade senast.
 • Uppfräschning
  Du kanske gjorde kursen för ett år sedan och vill bara ha lite snabb uppfräschning samt tips och trix för hur du kommer upp på brädan.

 • Du bestämmer
  Privatlektionen är helt upp till dig och vad du vill träna på.

  • Twintip
  • Strapless
  • HydroFoil  (minimum 2 timmar per kurs)
  • Wingsurf (minimum 2 timmar per kurs)
 • Hoppa/göra trick
  Är det dags att testa back roll eller en hand drag transition? Eller är du redo att boosta riktigt högt och göra den där läskiga kiteloopen?

250 SEK/ 1H
Var det ett tag sedan du gick din kitekurs och känner dig lite osäker? Vi håller ett öga på dig medan du kör!
 • Vi håller ett öga på dig
  Vi finns där och ser till så att du känner dig trygg när du åker utifall att något skulle hända.

 • Säkerhetsgenomgång
  Vi hjälper dig på stranden och går igenom alla steg för att du säkert skall ta dig ut på vattnet.

  Kontakt oss för bokning
  info@villasurfgarden.se / +46 76 126 90 01.

Behöver du hyra utrustning, ta kontakt.
info@villasurfgarden.se /
+46 76 126 90 01

Vanliga frågor om vår kitekurs

Är du helt ny inom kite rekommenderar vi level 1 och 2. Där lär du dig det allra viktigaste och får en stabil grund att stå på för att nå målet om att bli en självständig kitare. Efter du är klar med vår kitekurs kommer din instruktör att ge dig personlig feedback kring hur du bäst går vidare i din utveckling och vad nästa steg är!

Nej! Vi er lika glada för att ta kitekurs med dig oavsett om du bor hos oss eller ej.

Är det länge sedan du gick kursen rekommenderar vi i första hand steg 1 och 2 för att komma igång från start igen. Om du däremot gick en kitekurs nyligen och fortfarande känner dig bekväm med dom stegen så rekommenderar vi att du väljer nivå 2 eller 3 (beroende på hur långt du kommit på din gamla kurs). Du kan även välja privatlektioner om du vill gå kitekurser utan andra deltagare, då skräddarsyr vi timmarna exakt efter dina behov och önskemål. Hör gärna av dig till oss om du fortfarande har funderingar så vi kan ge dig personlig service och rådgivning!

Att lära sig kitesurfing är ofta lättare än man tror, så länge man börjar med grunderna. Det som är viktigt när man lär sig kitesurfing är att ha kontinuitet, låt det därför inte gå för länge i början mellan varje gång du är på vattnet och ta tillräckligt många kurser. Kitesurfing är en sport där man ganska lätt snabbt blir bra (om du har kontinuitet) och man kan utvecklas hela livet.

Säkerhet är dock det viktigaste för att få en trygg inlärningsprocess och hur man flyger kiten på ett säkert sätt är inte alltid helt intuitivt som nybörjare, vilket är därför vi rekommenderar alla att gå en kitekurs, oavsett vad man har för vana från andra vattensporter eller dyl. Våra instruktörer är utbildade, certifierade och pedagogiska, som gör det både säkert och enkelt att lära sig att kitesurfing. Allt för att du ska ha så kul som möjligt och komma igång med denna fantastiska vattensport så snabbt som möjligt!


All utrustning du behöver ingår i kursen, inget att tänka på där! En vattenflaska och eventuellt något snacks är däremot alltid bra att ta med. Efter genomgången kitekurs får du gärna njuta av vår jacuzzi och bastu, så ta i så fall med dig även badkläder och handduk.

Här på västkusten blåser det ofta, men vi styr ju inte över vinden tyvärr. Blåser det inte när du ska gå kitekurs så bokar vi så klart om till den dag som passar dig. Vi har ständig kontakt inför kursen om väder och vind, så vi hittar den bästa dagen utifrån när du kan och när det är goda vindförhållanden, easy peasy!

Vi har skapat en fantastisk miljö för att du enkelt ska kunna utvecklas inom kitesurfing och ha superkul på vattnet!

Vår favorit-spot Ugglarp, ligger bara runt hörnet och är en kitespot i världsklass. Den är perfekt för både nybörjare och proffs, som vi rullar ner till på 2 minuter med elcykel eller bil. Där har vi en stor och trygg strand att luncha på, långgrunt vatten som gör det enkelt att lära sig nya saker, både platt vatten och fina vågor för kickers utanför lagunen. Plus att vi kan köra här på i princip alla vindriktningar förutom östligt. Letar man efter mer avancerade förhållanden och vågor / strapless finns det också några minuter bort, så kring oss finns verkligen nåt för alla!

Vi använder den senaste utrustningen från franska F-ONE, som både är enkel att hantera och säker. Du som elev har alltid ny och fräsch utrustning när du går din kitekurs med oss och självklart ingår all utrustning under våra nybörjarkurser.

I varje kurs kommer du lära dig massor av nya saker, men inte bara det, vi ger dig ett kunskapsdjup så du även förstår varför och hur saker och ting fungerar. Våra instruktörer är riktigt erfarna både som kiteinstruktörer och som kitare själva, dessutom IKO-certifierade, dom älskar både sporten och att lära ut den! Efter att du avslutat din kitekurs kommer du att planera ditt nästa steg med instruktören och varför inte hoppa in i jacuzzin för en after-kite och få ännu mer feedback, tips och tricks från instruktörerna samtidigt som du njuter av att vara en del av en fantastisk gemenskap på Villa Surf Garden.

Du får 10% rabatt på utrustning efter avslutad kurs.

Du får 3 timmar med ”we watch out for you” gratis när du köper utrustning av oss.


Ja, absolut kan du det! Du får dessutom 10% rabatt på köp av ny kiteutrustning efter att du gått en kitekurs hos oss. Vi säljer allt man kan tänkas behöva, både enskilt och som hela paket och vi rear även ut demoutrustning under årets lopp. Prata med din instruktör så får du personlig hjälp med exakt vad du behöver!

Du hittar våra kitekurser i Ugglarp på den svenska västkusten strax utanför Falkenberg. Förutom att du erbjuds Nordens bästa kitespots och otroliga vyer från sandstranden går det heller inte att ta miste på hur bekvämt nära det är till Ugglarp, oavsett om du kommer från Stockholm, Oslo eller  Skåne. Du behöver med andra ord inte dra utomlands för att lära dig kitesurfing, ta endast tåg eller buss till Falkenberg!
Göteborg, 1 h
Malmö, 1,5 h
Stockholm, 5 h
Oslo, 4 h

Känns detta som något för dig?

Då tycker vi att du skall boka in dig på en kitekurs redan idag!
Låt oss visa det härliga med kitesurfing och varför just du borde börja.
Välkommen till Villa Surf Garden i Ugglarp, Falkenberg.

Gå vår kitekurs i Ugglarp, Falkenberg – få 10% rabatt på utrustning efter avslutad kurs!

Gå vår kitekurs i Ugglarp, Falkenberg – få 3 timmar ”we watch out for you”!